Program Perpaduan dan Keselamatan Makanan (PADUKA) adalah salah satu program kerjasama khas antara Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan Kementerian Perpaduan Negara (PKN) di bawah inisiatif Gaya Hidup Sihat Komuniti Perpaduan dan Agenda Nasional Malaysia Sihat (ANMS).
Program ini adalah inisiatif Program Keselamatan dan Kualiti Makanan bagi memperkasakan pengalaman budaya keselamatan makanan di kalangan masyarakat, khususnya guru, penolong guru dan murid perpaduan dalam kehidupan mereka. Ia juga sebagai langkah-langkah (preventive measure) untuk mengelakkan berlakunya kes keracunan makanan di TABIKA
No |
Keterangan |
Tarikh / Jenis / Saiz |
Tindakan |
---|---|---|---|
1 |
Garis Panduan Pelaksanaan Program Perpaduan dan Keselamatan Makanan (PADUKA)
|
14 Jul 2024 PDF | 8.39 MB |
|