Saiz Teks: A- A A+

| Pilihan Bahasa : English | Bahasa Melayu   |

BANTUAN

Portal Bahagian Perubatan Tradisional dan Komplementari menyediakan kemudahan kepada pengguna untuk mengubahsuai kandungan portal supaya mudah dibaca mengikut keselesaan pengguna terutama golongan Orang Kurang Upaya (OKU).

A) Pengguna cacat penglihatan

Dapatkan IE Page Reader di sini.

  1. Sebelum anda boleh menggunakan komponen ini, anda harus memuat turun MS Speech API. Jika anda menggunakan Windows 2000, besar kemungkinan sistem anda sudah memiliki komponen ini.
  2. Anda juga perlu memuat turun sekurang-kurangnya satu Speech engine . Speech engine adalah 'suara' seseorang lelaki atau perempuan, yang akan bercakap dalam Bahasa Inggeris atau bahasa-bahasa lain. Untuk arahan selanjutnya bagi menggunakan komponen ini, sila klik di sini.

B) Pengguna Warga Tua

Bagi pengguna warga tua, Laman Web MOH ada menyediakan kemudahan pilihan saiz teks yang berbeza. Pilihan saiz teks tersebut dipaparkan di ruangan atas sebelah kanan setiap halaman Portal Rasmi ini . Pengguna boleh memilih samada untuk memilih saiz teks yang lebih besar atau lebih kecil, mengikut kesesuaian.

C) Pilihan Bahasa

Portal ini juga menyediakan fungsi untuk memilih bahasa sama ada Bahasa Melayu atau Bahasa Inggeris. Ianya diletakkan di sebalah atas kanan setiap halaman.

Penafian: Bahagian Perubatan Tradisional dan Komplementari tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini.
Dasar Keselamatan | Dasar Privasi | Peta Laman | Bantuan
Paparan Terbaik Menggunakan Google Chrome Dengan Resolusi 1280 x 960.

  KEMASKINI TERAKHIR : 17 MEI 2024